Rugbrød

Med fart over feltet i børnehaven er det vigtigt der er godt med næring og energi i madpakkerne

Jeg har aldrig været den store bager, men i den her barsle har jeg virkelig fået mod på at prøve forskellige ting. Det kan godt ske det ikke bliver helt godt første gang, men nu har jeg mod på at prøve forfra med lidt ændringer. Det har så resulteret i dette rugbrød. Det er udsprunget fra Grødgrisen, men jeg ville gerner have mørkere og mere kernefuldt rugbrød

Opskrift

SURDEJ (SKAL KUN OPSTARTES FØRSTE GANG)

  • 2dl rugmel
  • 2dl vand
  • 10g gær

DAG 1

  • 200g fuldkornshvedemel
  • 780g rugmel
  • 20g maltmel
  • 1l vand
  • 2spsk salt
  • 200g rugbrødssurdej
  • 200g solsikkerkerner
  • 100g hørfrø

DAG 2

  • 1 33cl øl (jeg bruger hvad jeg har)
  • 2spsk maltsirup
  • 500g knækkede/skåret rugkerner
  • Olie til at smøre rugbrødsformene

Sådan gør du

Hvis du aldrig har lavet dette rugbrød før skal du starte med at lave surdejen. Det hele blandes og står på køkkenbordet i 2 dage med et klæde hen over

Efter 2 dage er du klar til at gå videre. Bland alle ingredienser fra dag 1 og lad det igen stå på køkkenbordet natten over med klæde. I en anden skål sættes solsikkerkerner og hørfrø i blød i 1l vand

Næste morgen er du klar til at fortsætte. Solsikkekerner og hørfrø sigtes, så overskud af vand kommer fra. Tilsæt alle ingredienserne fra dag 2 til skålen fra dag 1 sammen med solsikkekerner og hørfrø. Herefter tager du 200g dej fra, som nu er din nye surdej. Den skal bare på køl til næste gang du skal bage rugbrød. Så skal den bare ud på køkkenbordet om morgenen og så kan du gå direkte til dag 1 aften før du skal bage. Resten af dejen kommes i to smurte rugbrødsforme. De skal hæve i 3-4 timer med klæder over. Er det varmt lader jeg dem stå 3 timer er det køligt står de 4

De skal bage i en forvarmet alm ovn på 200grader i 1 time. Efter en time vender jeg dem ud af formen og lader dem på eftervarmen. Det giver lidt ekstra skorpe og det kan vi godt lide. Ønsker du ikke skorpe vil jeg bage dem ca 15min ekstra inden jeg tager dem ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *