Mødregruppen

Skal jeg vælge den til eller fra…?

Jeg har gjort mig rigtig mange overvejelser om dette emne. Mødregrupper er en ting jeg ikke rigtig kan finde ud af. Min første mødergruppe var SLET ikke mig. Jeg hadede at komme der. Jeg troede det skulle være mit frirum. Mit frirum til at være sammen med ligesindet og få sparring, men istedet var det en klub for piger/kvinder, der kunne være bedrevidende overfor hinanden. Jeg følte virkelig jeg skulle præstere, leve op til noget jeg sket ikke var/er/har lyst til at være.

Min tilgang til børn

Min tilgang til børn er meget på mavefornemmelse. Vi har ikke læst en eneste bog om børn, og hvordan man opdrager/udvikler/er omkring et lille barn. Det eneste vi læste om var, hvornår de har bedst af at blive introduceret til det samme som vi spiser. Så snart mit barn ramt de 4 måneder begyndte vi med grød og ret hurtigt blev interessen for alt andet mad så stor, at han fik lov til at få små smagsprøver. Der var ingen tænder, så det var kun smagen og ikke andet han fik glæde af. Men puha det skulle jeg aldrig have gjort i mødregruppens nærvær. Det var for tidligt, han kunne få noget galt i halsen osv. Jaja men nu havde han ikke tænder, så det var ren sutten på tingene. Rolig nu. Det var jo ikke fordi jeg hav små tern, men stænger eller både.

Det var simpelthen så anstrengende for mig at være i deres sammenværd at jeg måtte melde mig ud. Jeg prøvede 4 måneder, men jeg havde ret hurtigt ondt i maven, når jeg skulle afsted. Hver gang tænkte jeg “hvordan mente de så i dag jeg slog min søn ihjel…?” Jeg endte med at jeg ikke længere var mig selv, men bare sad passivt, fordi jeg hele tiden følge jeg skulle passe på, hvad jeg gjorde/sagde. Det var simpelthen ikke det værd.

Vi spiser det samme mad

Jeg fandt så senere ud af at der er mange, der gør tingene på samme måde. Det har endda en navn : BLV. Så jeg var sket ikke så “unormal” som jeg følge mig. Jeg ville bare ønske mødregruppen havde vidst det, så jeg ikke skulle have at vide jeg gjorde det helt forkert.

Jo mere jeg tænker over det, jo mere går det op for mig at det nok ikke var så meget mødregruppe som min usikkerhed, der stod i vejen for at jeg kunne trives i gruppen. Det var første baren, jeg kendte ingen med børn, så jeg var bange for at gøre noget forkert. Denne gang kan jeg se et resultat af de valg jeg traf og se at det har fungeret yderst fremragende. Derfor jeg har valgt mødregruppe til igen, i håbet om at det bliver mere afslappende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *