Den dårlige samvittighed

Dårlig samvittighed og evig mangel på tid er noget jeg tror det fleste mødre kender til.

Ved første barn var det for mit vedkommende overfor min mand jeg havde dårlig samvittighed. Ved andet barn er det overfor første barn og min mand. Den store vil have endnu mere opmærksomhed end før vi fik
nr. 2 og af naturlige årsager kan det ikke rigtig lade sig gøre. En lille en på 9 uger har bare virkelig meget brug for sin mor.

Hvad med den store?

Jeg prøver at være der så meget som muligt for den ældste, men det glas mælk kan altså ikke altid komme med det samme. Det skal nok komme, men der går måske lige 5 min. Det er stadig mig, der står for klargøringen inden børnehave og stadig oftest mig, der hentet og bringer til og fra børnehaven. Får har overtaget slutningen, da det oftest er samme tid som den mindste spiser det største og længste måltid. Selvom jeg konstant har dårlig samvittighed overfor den store og føler jeg svigter ham, er jeg meget
opmærksom på ikke at forsøge at kompensere materielt. Det kan alligevel ikke gøre det op for det han sikket føler han mister. Og når man ser på det så mister han ikke ret meget opmærksomhed. Han vil bare have mere fordi han nok der bange for at miste opmærksomhed. For at give endnu mere tryghed er vi gået tilbage til samsovning. Vi har flyttet vores eng ind ved siden af hans så vi ligger i samme rum. Han kom alligevel ud hver nat. Nu sover han i egen seng, men stadig ved siden af os.

Min mand må vente

Den dårlige samvittighed overfor min mand kan jeg pt ikke rigtig gøre så meget ved. Der er bare for få timer i døgnet når den lille næsten hele tiden spiser, skider eller gylper. Om aften er hun meget vågen og det er jo her alle er hjemme. Så sover hun så til gengæld om natten og det meste af dagen. Det betyder så jeg er frisk og kan stå på alt det huslige og får lidt tid for mig selv så jeg er klar til at få resten hjem.

Egentlig burde jeg helt droppe den dårlige samvittighed og nyde tiden. Der sker så meget med begge unger at det ender med at gå min næse forbi, hvis jeg ikke stopper op og lader den dårlige samvittighed være. Så er du mor og har dårlig samvittighed så stop. Du kan jo alligevel ikke gøre noget ved det, så i stedet for at plage dig selv så nyd de gode stunder og brug de dårlige som læring fremadrettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *