Amerikanske pandekager med blåbær

nor

Vi elsker at spise morgenmad sammen, men vi må nok erkende det morgenmad vi elsker mest ikke er den sunde slags. I hverdagene holder vi os til den “rigtige” morgenmad, men i weekender og særlige dage, kan vi godt lide at hygge. Jeg er som, tidligere nævnt, “under ombygning”, men derfor skal resten jo ikke lide nød.

Opskrift

  • 350 g mel
  • 3 spsk sukker
  • 2 teske bagepulver
  • 1 teske slat
  • 2 store æg
  • 4,5 dl mælk
  • 60 g smeltet smør
  • vanjliepulver
  • citronsaft
  • blåbær

Mel, sukker bagepulver, salt og vaniljepulver blandes sammen i en skål. De 2 æg deles og hviderne piskes stive, mens blommer blandes med mælk, smør og citron. Tørstoffet blandes lidt ad gangen i mælkemassen. Når det hele er blandet sammen og dejen er jævn vendes hviderne i. Blåbær kan vendes i sammen med hviderne, men min ældste kan godt lide at få lov tl at lægge dem på når dejen er kommet på panden. Dejen hæver op omkring bærere, så de alligevel bliver dækket inden pandekagen vendes.

Hvis man ønsker en endnu mere floffy pandekage kan man tilsætte mere bagepulver. Jeg kan bare ikke lide den smag bagepulver giver, hvis der er for meget i. Desuden syntes jeg de bliver for porøse med mere bagepulver i.

nor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *